V okviru dejavnosti karierne orientacije je v četrtek, 9. novembra 2023, od 18. do 19. ure na OŠ Dragotina Ketteja potekal sejem srednjih šol. Obiskali so ga devetošolci in tudi nekateri osmošolci ter njihovi starši iz vseh 7 šol v občini Il. Bistrica, pa tudi devetošolci s starši iz OŠ Pivka in OŠ Košana.

Na sejmu so imeli priložnost v enem dnevu in na enem mestu spoznati pestro ponudbo več šolskih centrov in srednjih šol: Šolskega centra Postojna z Gimnazijo Ilirska Bistrica; Srednjo gozdarsko, lesarsko in zdravstveno šolo Postojna; Srednjo gradbeno, geodetsko in okoljevarstveno šolo Ljubljana; Šolski center Srečka Kosovela Sežana; Srednjo šolo tehniških strok Šiška; Škofijsko klasično gimnazijo Ljubljana; Sredno šolo za oblikovanje in fotografijo Ljubljana; Šolski center Nova Gorica; Elektrotehniško in računalniško šolo Nova Gorica; Strojno, prometno in lesarsko šolo Nova Gorica; Srednjo šolo za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana; Gimnazijo, elektro in pomorsko šolo Piran; Srednjo tehniško šolo Koper in Srednjo šolo Izola.

Učenci in starši so se sprehodili med stojnicami in iz prve roke pridobili informacije o različnih srednješolskih programih ter se preizkusili v različnih delavnicah, delali poizkuse, si ogledovali delovanje CNC stroja, 3D tiskalnika, pripomočkov za mizarstvo, gozdarsko opremo, nudenje zdravstvene oskrbe, pripravo slaščic, coctailov ter preizkusili še marsikaj zanimivega.

Dostopnost