Select Page

Z zadnjim šolskim petkom v tem šolskem letu smo zaključili ponovno uspešno akcijo Pešbus, ki spodbuja hojo v šolo. Kar 37 otrok se je prijavilo, da bo hodilo peš v šolo in mnogi med njimi so le redkokdaj manjkali. Najbolj zagnanih niti dež ni ustavil. Tri tedne v septembru in tri tedne v juniju je naših devet spremljevalk uspešno vozilo na dveh progah, na prvi iz Podgraj preko Kuteževega do šole ter na drugi iz Trpčan do šole. Veselo čebljanje je spremljalo naše jutranje sprehode in pot do šole je vsako jutro presenetljivo hitro minila. Zagotovo drži, da je takšen aktiven začetek dneva odlična popotnica za šolski dan, ki sledi.  Možgančki dobijo več kisika in vse naloge se zdijo lažje, dobrodošlo pa je tudi druženje, ki nam ga v današnjem času pogosto primanjkuje. V letošnjem šolskem letu se je še posebej izkazal Anže Matko, ki na Pešbusu ni manjkal niti enkrat, pridno pa so hodili še Žiga, Rebeka, Ožbej in Daša iz 4. razreda, Tina in Gaja iz 3. razreda ter Klara V. in Karin iz 2. razreda.

OŠ Podgora Kuteževo v projektu Pešbus sodeluje že od leta 2018 in kot kaže, bomo zaradi velikega zanimanja tudi v prihodnjem letu z akcijo nadaljevali. Vsekakor je jasno, da se brez spremljevalcev Pešbus ne bi izvajal, zato še enkrat iskrena hvala prav vsem, ki se prijazno odzovejo našemu vabilu za spremljanje otrok v šolo in svojo nalogo več kot uspešno opravijo.

Program Aktivno v šolo in zdravo mesto sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. 

Dostopnost