Rdeči križ Ilirska Bistrica, MKNŽ ter Občina Ilirska Bistrica so 16. septembra organizirali veliko dobrodelno prireditev za državljane, ki so jih prizadele avgustovske poplave. Finančna sredstva so se pod pokroviteljstvom župana občine dr. Gregorja Kovačiča zbirala za Občino Luče v Zgornji Savinjski dolini.

Prireditvi so se pridružila različna društva, organizacije, zavodi in posamezniki. Športna društva so pripravila dobrodelna športna tekmovanja, šole in vrtci delavnice za otroke, gostinci pa so poskrbeli za domače dobrote in pijačo. Na odru so se zvrstile različne glasbene skupine iz naše občine.

Dogajanju se je pridružila tudi naša šola. Za otroke so učiteljice pripravile različne delavnice. Mlajši otroci so imeli priložnost iz nestrukturiranega materiala izdelovati ropotuljice ali druge domišljijske konstrukcije. Malo starejši so svojo kreativnost izrazili preko izdelovanja ploskih lutk in zapestnic prijateljstva.

Veliko otrok pa se je navdušilo nad izdelovanjem ”Zmajev dobrega upanja”. Za piko na i so bile vrhunec naših delavnic poslikave obraza.

Zadovoljni smo, da smo bili del tako prijetnega in srčnega dogodka. En velik bravo za vse nas, ki smo po svojih najboljših močeh prispevali k dobrodelnosti.

Alenka Rutar

Dostopnost