Z zadnjim šolskim dnem se je zaključila tudi letošnja izvedba akcije Pešbus. V tem šolskem letu smo Pešbus izvajali po tri tedne septembra in junija. Sodelovalo je kar 28 učencev, večinoma iz nižjih razredov, ter osem spremljevalcev. Pešbus je vozil iz Trpčan ter iz Podgraj preko Kuteževega do šole. Vreme nam je bilo večinoma zelo naklonjeno in pravi užitek si je privoščiti jutranji sprehod po svežem zraku. Vsi sodelujoči se strinjamo, da je takšen prihod v šolo res prijeten in prav zato smo prepričani, da bomo Pešbus uspešno izvajali tudi v prihodnjem šolskem letu.

Ob tem še enkrat iskrena zahvala vsem spremljevalkam in hkrati vabilo, da se nam v prihodnje v tej vlogi pridruži še kakšen izmed staršev ali starih staršev. Takšen prihod v šolo prispeva k čistejšemu okolju, hkrati pa koristi otrokovemu zdravju in tudi boljši kondiciji spremljevalcev.

Program Aktivno v šolo in zdravo mesto sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. 

Dostopnost