Ko se prižgejo praznične luči, se v vrtcu prebudi posebno, praznično vzdušje. To je čas, ko se spomnimo en na drugega, si zaželimo lepe želje, ko se pogovarjamo o dobrih delih in tudi o dobrih možeh. Takrat se otroške oči še posebej zasvetijo.

Zadnji mesec v letu je zelo pester. Praznovali smo rojstne dneve, se veselili prvih snežink, organizirali druženje s starši na katerem smo sejali božično žito, odšli v Ilirsko Bistrico na Baletno matinejo, si ogledali igrane predstave in lutkovno predstavo, imeli Pravljično urico v knjižnici, pekli slastne piškote, sušili jabolčne krhlje in ustvarjali voščilnice, ki so jih otroci ponosno odnesli svojim družinam. Naredili smo bralne smrečice – prebrali smo knjigo in obesili »okrasek« z naslovom le te. Pravljice so bile zimsko in praznično obarvane. V igralnici pa smo imeli tudi smrečico, na kateri smo imeli za vsak dan v mesecu napisano dejavnosti oziroma naloge, ki so nam popestrile dneve v vrtcu. 

Prav poseben obisk pa smo v vrtcu dočakali zadnji dan pred prazniki, ko nas je obiskal dedek Mraz. Zapeli smo mu pesmice in ob prijetnem druženju je otrokom razdelil darila.

Otroci in vzgojiteljice vam želimo LEPE PRAZNIKE in SREČNO 2023!

Dostopnost