Otroci iz vrtca in učenci prvega triletja so si v četrtek, 1. 12. 2022, ogledali čudovito predstavo v izvedbi gledališča Ku-kuc z naslovom Pod prazničnim dežnikom.

Medo Edo in pingvinček Pin sta najboljša prijatelja in živita vsak na svojem koncu sveta. Za novo leto sta se prek video klica odločila drug drugega povabiti k sebi domov. Odločila sta se, da se bosta namesto tega dobila na pol poti, v Kuteževem.

Medo je na svoji poti obiskal McDonald’s v New Yorku, srečal kraljevega vojščaka v Londonu in ga zamenjal za ježa, in na koncu naredil še postanek na grškem Santoriniju – tam ga je želela ovca pripraviti do fotografiranja in skupnega pričakovanja novega leta ob kresnički.

Pingvin pa se je na svoji poti ustavil v Prepovedanem mestu in srečal Kitajko, ki obvlada borilne veščine, nato pa še v deževnem gozdu, v katerem se je za las izognil srečanju s kačo. Še dobro, da so ga otroci pravočasno opozorili, da se je lahko rešil!

Na koncu sta se prijatelja res srečala v naši prijetni vasici in se veselo objela ter skupaj popila čaj.

Tako otroci kot tudi odrasli smo si ogledali zelo lepo predstavo z lepim sporočilom. Nastopajoča pa smo za njun trud in dobro igro nagradili z bučnim aplavzom.

Simona Pezdir

Dostopnost