Medtem ko so si naši četrtošolci privoščili še malo čofotanja v morju, smo si ostali učenci privoščili prvi športni dan. Tako smo se v ponedeljek, 5. 9. 2022, učenci prvega, drugega in tretjega razreda v spremstvu učiteljic odpravili na prvi pohod v letošnjem šolskem letu. Na pot proti Ravnim stajam smo se odpravili izpred šole, sprva v meglenem, kasneje pa v prijetnem sončnem vremenu. Na poti smo si seveda vzeli čas za nekaj postankov in malico, spotoma smo srečali nekaj starih staršev in jim pomahali, pot v gozdnem delu poti pa nam je prekrižalo tudi nekaj močeradov. Za nazaj smo naredili še kratek postanek na Mlakah, kjer so se učenci spet lahko okrepčali, poleg tega pa so imeli tudi dovolj energije za spust po toboganu in lovljenje.

Starejši učenci od 5. do 9. razreda pa so se podali na najvišji koćanski vrh, ki se ga res nikoli ne naveličamo. Tudi nas je sprva spremljala megla, a višje kot smo se vzpenjali, bližje smo bili sončnim žarkom. Prav lepo je bilo videti megleno morje pod nami, ki pa se je ob osvojitvi vrha Kozleka že v celoti razkadilo. Za nekatere je bil tempo prepočasen, za druge prehiter, za redke ravno pravšnji, a pomembno je, da smo prav vsi brez večjih težav prišli na vrh in si privoščili zaslužen počitek.

Vsi smo se naužili sonca in svežega zraka, kar nam bo zagotovo pomagalo premagovati prve šolske izzive. Če bomo vsak dan vsaj pol ure aktivni, nam lepe ocene ne uidejo!

Dostopnost