Še preden smo se vsi vznemirjeni odpravili na pot proti Seči, smo v šoli s torto praznovali rojstni dan naše sošolke. Ob 9.00 smo krenili na pot in kot bi mignil smo bili na cilju. Do kosila smo se udobno namestili in si pripravili naše sobe za drugačen šolski teden. Pojedli smo odlično kosilo in se z ladjico zapeljali do Pirana, kjer smo si ogledali Tartinijev trg in Muzej školjk. Sledil je preizkus plavanja na bazenu. Že rahlo utrujeni smo se nato odpravili na večerjo in večerni sprehod. Četudi že malo pogrešamo domače, se imamo vseeno lepo! 

Pozdravljeni!

DRUGI DAN

Tudi danes je za nami pester dan. Po zajtrku smo se spomnili na naše domače ter jim napisali razglednice, še pred našim prvim plavanjem pa smo si utrgali nekaj trenutkov za igro. Popoldne smo spoznavali sol, solinarstvo in Sečoveljske soline. Degustirali smo različne vrste soli in si ogledali prečudovit razgled na Sečoveljske soline. V bazenu smo že pravi mali mojstri, naša pot pa nas do konca tedna vodi le še navzgor! Četudi včasih malo pogrešamo domače (in prav tako naše kolege iz 4.razreda), se imamo lepo Prejmite naše lepe pozdrave. Več o tem kaj nas čaka jutri pa – jutri. 🙃

TRETJI DAN

Tudi danes je za nami zanimiv dan. Po zajtrku smo se najprej odpravili na bližnji zeliščni vrt, kjer smo spoznavali dišavnice in nato iz njih sešili dišečo vrečico, ki nam bo pomagala pri zbranosti in spanju. Nato smo se zopet pridno lotili izboljševanja naših plavalnih sposobnosti. Po domačem kosilu s pečenicami in praženim krompirjem smo se odpravili opazovati naše okolje ob morju ter na ogled skulptur v parku Forma Viva. Večer smo z veseljem zopet zaključili s prijateljsko tekmo Med dvema ognjema. Čeprav že kar pošteno pogrešamo domače, se imamo tudi skupaj prav lepo in smo ob smehu ter pogovoru utrujeni zaspali.

ČETRTI DAN

Tudi naš predzadnji dan nikakor ni bil dolgočasen. Po zajtrku smo se odpravili raziskovat bibavični pas in tamkajšnje živali, ujeli smo celo nekaj rakov! Po napornem plavanju smo si vzeli nekaj časa za počitek ter nato obiskali fitnes na prostem. Večer smo zaključili z prijateljskim tekmovanjem z OŠ Antona Žnideršiča iz Ilirske Bistrice. Teden je minil kot bi mignil in že kmalu se vračamo nazaj med domače ter v ciljno ravnino šolskih klopi!

Dostopnost