V četrtek, 26. maja, so učenci nastopili na območni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov. Dopoldne so imeli generalko, popoldne pa nastop za širšo javnost. Prireditev je potekala na igrišču pri OŠ Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici.

Nastopili so otroški in mladinski zbori OŠ Dragotina Ketteja Ilirska Bistrica, OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica, OŠ Toneta Tomšiča Knežak, OŠ Rudolfa Ukoviča Podgrad, OŠ Podgora Kuteževo in Glasbene šole Ilirska Bistrica.

Skupaj so ubrano zapeli Zdravljico, Črke čutne abecede, Lepa je dežela naša, Kaj je meni domova, Lepa je dežela moja, Sončna, Nič ni bolj našega, Dan ljubezni in Zemlja pleše.

Ostali učenci naše šole so si njihov nastop v dopoldanskem času ogledali, pred tem pa so obiskali Muzejski park Breda in Hrib svobode.

Muzej na prostem je nastal pod okriljem Društva ljubiteljev železnic Ilirska Bistrica. Na ogled sta dve lokomotivi (Breda in mehovka), muzejski vagon in vodni napajalnik. Učenci so si ogledali notranjost in izvedeli veliko zanimivega o železnici v preteklosti. Na Hribu svobode in v njegovi okolici so si ogledali spomenike, top in tank ter iskali podatke o njih. Kulturni dan so zaključili na šoli, kjer so pokazali, kaj so se naučili preko kviza.

Dostopnost