V petek, 6. 5. 2022, smo učenci 1. in 2. razreda obiskali Glasbeno šolo Ilirska Bistrica. Sprehodili smo se od učilnice do učilnice ter spoznavali glasbila. Učenci, med katerimi smo skoraj v vsaki učilnici srečali kakšnega znanega iz naše šole, so nam zaigrali na pihala, trobila, godala, brenkala, tolkala in glasbila s tipkami. O glasbilih smo se tudi marsikaj naučili, na primer: kako so zgrajena, kako iz njih izvabljamo zvoke, iz česa so izdelana. Preizkusili smo se tudi v igranju nanje. Prisluhnili smo orkestru in opazovali dirigenta, ki je z določenimi kretnjami vodil glasbila in nakazoval hitrost igranja ter glasnost posameznih instrumentov. Najbolj veselo pa je bilo pri trobilih. Ko sta se jim pridružila še harmonika in klarinet, smo z njimi zapeli.

Zaplesale so nam še čisto prave balerine. Presenečeni smo bili, ker je bil med njimi tudi baletnik. Z zanimanjem smo si ogledali njihove nastope.

Zahvaljujemo se Glasbeni šoli Ilirska Bistrica, ker so nas povabili na pravi mali koncert. Uspešno delo še naprej želimo vsem nastopajočim in njihovim mentorjem.

Dostopnost