Z veseljem smo pričakali ukinitev vseh omejitev in se podali na prvi planinski izlet v sklopu akcije Mlad bistrški planinc. Na izhodišču v Pivki se nas je v soboto, 23. 4. 2022 zbralo kar nekaj, ki se nismo ustrašili slabe vremenske napovedi in smo se pogumno podali proti našemu cilju, vasici Šilentabor z nadmorsko višino 751 m. Nezahtevna pot je vodila med pašniki in travniki, deloma tudi skozi svetel gozd. Vrh nas je po uri in pol zmerne hoje pričakal v megli, a se je vasico Narin pod našim ciljem na trenutke vseeno videlo.  

Privoščili smo si zasluženo malico ter nekoliko nižje v vasi poskrbeli za prve letošnje žige v svojih planinskih dnevnikih. Na poti nazaj smo zavili še na Primož (718 m), kjer so pred kratkim postavili prav lično klopco zaljubljencev. Megla se je do takrat že nekoliko razkadila in odprl se je lep pogled na Pivko in okoliške zelene travnike.

Sobotni izlet je bil res prijeten, saj je minil v super vzdušju, ki ga niti nekaj kapelj dežja ni zmotilo.

Veselimo se že naslednjega planinskega izleta, ki bo predvidoma v maju. Prepričana sem, da se nas bo takrat že več podalo novemu osvojenemu vrhu naproti.

Mentorica PS Nataša Zidar

Dostopnost