Naši otroci iz vrtca so nam poslali utrinke, kako si doma krajšajo čas. Vsekakor jim niti malo ni dolgčas, vendar kljub temu pogrešajo vrtec in družbo svojih prijateljev . Poglejmo si, kaj so nam povedali in kaj vse počnejo.

Plezam po hribu in prevračam kamne ter iščem morebitne prebivalce, ki so se zatekli pod kamne. Tudi brskanja po listnem odpadu nam ne manjka. 

Utrinki iz moje ustvarjalnice.

Ker nam trenutno korončki nagajajo, sem se lotila kar peke slastnih piškotov.

Pozdravljeni prijatelji. Žal se ne moremo skupaj igrati, ampak misliva na vas. Naši dnevi so kar se da izpolnjeni. Skrbimo za naše ovčke, konjičke in pse. Sonce nam omogoča, da smo čim več zunaj in opazujemo naravo v jesenskih barvah. Starši so naju peljali v gozd in tam smo nabrali užitne gobe. Mama je skupaj z nama nabirala šipek in nama pokazala, kako se naredi šipkova marmelada. Vsak dan ji pomagamo v kuhinji in se naučimo nekaj novega. Kuhava pašto in pomagava pri izdelavi različnih sladic. Ob  večerih pogledamo risanko ter igramo družabne igre. Čakamo, da se korona virus umiri in da spet vsi skupaj pridemo v vrtec. Lepe pozdrave od T in T.

Rada berem in veliko ustvarjam.

Zdaj ko sem doma, veliko ustvarjam.

Doma se imam zelo lepo. Lepo vreme dopušča prave dogodivščine.

Glede na to, da smo spet prišli v čas, ko je vse zaprto in nikamor ne smemo, smo lahko veseli, da živimo v tako lepih krajih. Dneve preživljamo zunaj v naravi. Sončno vreme je super za obisk gozdov, kjer najdemo okusne malince, ki jih z bratcem obožujeva. Z mamo in bratcem se radi sprehajamo, se sproti kaj novega naučimo in veliko kolesarimo. V tem času sem se naučil rolat.

Veliko smo zunaj, se sprehajamo in opazujemo naravo. S sestrico sva spekla pecivo, izrezljali smo bučo, nabirali smo želodke …

Dneve preživljava zunaj na vrtu, ali pa gremo na sprehod v gozd. Tudi našo Linn peljeva s sabo. Bratec je še majhen, pa ga mama pelje v vozičku. Ob dolgih večerih pa ustvarjava. Vedno je kaj zanimivega, kar lahko počneva. Se veseliva, da bomo lahko spet vsi skupaj v vrtcu.

Najraje v tem času se igram z bratcem in uživam v naravi.

Doma nama ni dolgčas. Z družino sva nabirali kostanje, hodili po hribih, v listje, rezali buče, kolesarili, rolali, se igrali, ustvarjali, delali bedastoče … Kljub vsemu pa pogrešava družbo otrok in komaj čakava, da se vrtec spet odpre.

Veliko srečo imamo, da nam vreme služi, tako da ga s pridom izkoriščamo in prosti čas po večini preživimo zunaj.

Zelo radi ustvarjava, veliko časa pa sva tudi zunaj, najraje kolesariva po okoliških poteh. Zdaj smo že odkrili nekaj novih poti, tega sva še posebej veseli. 

Mi se imamo super doma, danes je zadišalo po domačih piškotih, drugače pa dneve najraje preživljamo zunaj na svežem zraku, z žogo v roki, na kolesu ali pa raziskujemo naš nov domači kraj Bistrc. Za noč čarovnic smo vsi skupaj izrezljali prave strašne buče, ki nas še zdaj strašljivo gledajo skozi okno… Seveda pogrešamo družbo prijateljev, čudovite vzgojiteljice in vrtec nasploh ampak razumemo, da je zdaj tako prav, da smo doma. Vsem želimo vse lepo in komaj čakamo, da se spet vidimo in toplo objamemo.

Vsak dan odkrivam nekaj novega. Najraje sem zunaj. Komaj čakam, da se vrnem nazaj v vrtec. Pogrešam Petro, Barbaro, Andrejo, Aljo in svoje prijatelje. Upam da se kmalu vidimo. Pošiljam vam velik poljubček.

Nekaj najinih utrinkov.

Evo, da se tudi mi malo oglasimo in pokažemo, kaj delamo zdaj, ko smo doma. Hodimo na sprehode, sviramo, plešemo, zlagamo lego, ma vse delamo. Lepo nam je, ampak vseeno upamo, da se kmalu vidimo.

Midva uživava.

Dostopnost