SKRBIMO ZA ZDRAVJE
Začeli smo s projektom Tradicionalni slovenski zajtrk. Otroci so se seznanili s pomembno vlogo čebelarjev. Sodelovali so pri pripravi pogrinjkov in zajtrka, ter ga s slastjo zaužili. MMMM kako je bil dober!
Veliko pozornosti smo namenili zdravi prehrani in pridobivanju dobrih prehranjevalnih navad. Naredili smo si tedenski jedilnik v slikah, spoznali prehransko piramido, razvrščali hrano na zdravo in nezdravo. Da ostanemo zdravi v teh jesenskih dneh, smo si pripravili sveže iztisnjen pomarančni sok.
Ker se dobro zavedamo kako pomembna je tudi higiena, smo napeli ušesa in pozorno poslušali g. Rebec, ko nam je pripovedovala pravljico, govorila o virusih in bacilih. Nato smo si takoj temeljito umili roke, da smo se bacilov znebili. Ne gre pozabiti tudi pomembnosti ustne higiene. Z g. Natašo Jenko si pridno umivamo zobke kar vsak mesec. Vedno smo veseli njenega obiska.
Najbolj zanimiv pa je bil kotiček za igro vlog »zdravnik«. Vsi so komaj čakali, da opremimo kotiček s pripomočki in da se igra začne.

Srečne in ponosne Čebelice!!!

Dostopnost