V oktobru smo v skupini Metuljčki spoznavali, okušali in razvrščali jesensko sadje. Pripravili smo si sadno kupo in se z njo posladkali. Kako je bila slastna. Spoznavali in razvrščali smo tudi jesenske pridelke in plodove. Še posebej so nam bile všeč buče.  Preizkusili smo se tudi v luščenju koruze. Koruzna zrna smo vstavljali v plastenke in tako izdelali vsak svojo ropotuljo.

V tem mesecu nas je obiskal ježek (prstna lutka), katerega smo se zelo razveselili. Skupaj z njim smo spoznavali pesmico Živali jeseni (Mira Voglar). Spremljali smo jo z igranjem na male ritmične instrumente ter ob njej zaplesali. Skupaj z ježkom smo se tudi gibali – izvajali gibalno igro in premagovali ovire na poligonu.

Čas smo izkoristili tudi za bivanje na prostem. V naravi smo nabirali jesensko listje in storže, ki smo jih odnesli s seboj v vrtec ter jih uporabili za čutno pot. Na njej smo z različnimi čutili spoznavali naravne materiale, se z njimi igrali ter se po njih sprehodili. Tako smo na jesenski čutni poti pridobili nova spoznanja.

V oktobru smo tudi likovno ustvarjali, poslušali ter listali slikanice z jesenskimi vsebinami,  si ogledali lutkovno predstavo Razbita buča, se udeležili dejavnosti v tednu otroka …

Veselimo se novih doživetij, ki nas čakajo.

Skupina Metuljčki

Dostopnost