S septembrom smo Metuljčki poleteli v novo šolsko leto novim dogodivščinam naproti.

V tem mesecu smo veliko prepevali. Ob prepevanju smo se preizkusili v igranju na male ritmične instrumente ter barvne zveneče ploščice. Radovedno smo raziskovali zvok in se pri tem zabavali. Ob prepevanju smo tudi rajali. Veliko smo tudi likovno ustvarjali. Kot pravi mali umetniki smo slikali s prstnimi barvami, risali z voščenkami ter tiskali s časopisnim papirjem. Spoznali smo sestavine za izdelavo slanega testa in ga skupaj zamesili.

V skupini so nas v septembru večkrat obiskale lutke, ki so se z nami igrale. Skupaj z njimi smo izvajali bibarije in prstne igre ter poslušali kratke zgodbe.

Pri igri smo uporabljali tudi odpadni material. Igrali smo se s kartonastimi škatlami različnih velikosti ter časopisnim papirjem.

Veliko časa smo preživeli tudi na svežem zraku. Odpravili smo se na krajše sprehode, na katerih smo radovedno opazovali naravo. Gibali smo se na šolskem igrišču, spretnosti pridobivali na igralih pred vrtcem ter pri vožnji s poganjalčki. Čas smo izkoristili tudi za igro v peskovniku z mivko, kar nam je bilo še posebej všeč. Obiskali smo tudi šolsko telovadnico, kjer smo raziskovali nov prostor ter se razgibali z žogami.

 

Skupina Metuljčki

Dostopnost