V torek, 16. 4. 2019, se je na Osnovni šoli Podgora Kuteževo odvijala prireditev Zaplešimo v pomlad. Obiskovalce je že ob prihodu presenetil lično urejen prostor, ki je bil okrašen z raznovrstnim  pomladnim cvetjem.

Program na prireditvi je bil pester. Vodila in povezovala sta ga nasmejana in zabavna osnovnošolca Lana Vrh in Gašper Rutar, ki sta poskrbela za smeh.

Zabavno prireditev so pričeli vrtčevski otroci s pesmijo Pomladna in ogreli srca občinstva. Ker se aktivno udeležujejo angleških uric, so na velikem odru zapeli in zaplesali tudi pesem Five little flowers. Mali korenjaki so bili za svoj pogum nagrajeni z gromkim aplavzom občinstva.  Vrtčevski nastop so zaključili bodoči prvošolci, ki se že pridno pripravljajo na odhod v šolo. Ponosno so zapeli in zaplesali pesmi Prvič v šolo in Marsovska.

Prireditev so popestrile plesalke skupine Black cats. Občinstvo so navdušile z dvema plesnima točkama. Poskočno so zaplesale  hip – hop in navijaški ples. Nato je bil na vrsti mladinski pevski zbor, ki se  je predstavil s pesmijo Srčeva. Na odru so nas razvedrili tudi učenci prvega in drugega razreda. Zapeli in zaplesali so nam pesem En mali slonček, ki so jo spremljali z instrumenti. Na Osnovni šoli Podgora Kuteževo se ne učimo le slovenščine in angleščine. Učenci in učenke, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina, so hudomušno zapeli in zaplesali pesem Danes je lep dan (So ein schöner tag) kar v nemščini. Poleg mladinskega pevskega zbora se je naših src dotaknil nežen glas otroškega pevskega zbora, ki nam je zapel pesmi Srečali smo mravljo in Hokus pokus. Tudi šolska folklorna skupina je vedno aktivna in tudi tokrat je navdušila z igro Me ima rad, me nema rad. S povezovanjem petja, plesa in igre so prikazali življenje v starih časih. Prireditev se je zaključila z mladinskim pevskim zborom, ki nas je s tradicionalno avstralsko pesmijo Seserije popeljal v Avstralijo.

Za konec je obiskovalce  pozdravila in nagovorila ravnateljica šole in vrtca Mirjam Vrh ter vsem zaželela vesele prihajajoče praznike. Obiskovalce je ob izhodu čakalo sladko presenečenje in lepa misel za lepši dan.

Dostopnost