V mesecu oktobru smo se na šoli vključili v dva projekta, ki promovirata zdrav način življenja s poudarkom na gibanju. Sredi oktobra je svojo prvo vožnjo odpeljal Pešbus, ki je dva tedna prevažal devet potnikov. Izmenjevali so se trije vozniki – Tamara, Herman in Marica, ki so svojo nalogo odlično opravili. Pešbus je ena od akcij programa Aktivno v šolo, ki si prizadeva za čim večjo promocijo trajnostnih načinov prihajanja v šolo. Učenci potniki so bili s samo akcijo zelo zadovoljni in se veselijo ponovitve v pomladnih mesecih. Tudi na spletni strani Aktivno v Šolo, so objavili zapis o izvajanju Pešbusa na naši šoli. Prispevek si lahko ogledate tukaj.

Poskrbeli pa smo tudi za miganje nekoliko starejših. Z akcijo Simbioza Giba smo 18. oktobra 2018 za učence 6. razreda organizirali športni dan, na katerega so bili povabljeni tudi starši oziroma stari starši. Odziv je bil sicer bolj skromen, vendar verjamemo, da dober glas res seže v deveto vas in bo prihodnje leto udeležba številčnejša. In kako smo migali? Po obveznem ogrevanju je vadbo prevzela diplomirana kineziologinja Petra Mršnik, ki je pokazala nekaj vaj za preprečevanje posledic osteoporoze, druženje pa smo zaključili s sprehodom od šole do Trpčan in mimo stare šole in Kuteževega nazaj do Betule.

Obe akciji sta bili med učenci zelo dobro sprejeti, zato v prihodnje zagotovo sledi ponovitev in mogoče tudi nadgradnja. Hvala vsem sodelujočim in čim več (trajnostnega) gibanja!

Dostopnost