V torek, 9. 10. 2018, so učenci 7. razreda o okviru nacionalnega projekta Rastem s knjigo obiskali Knjižnico Makse Samsa v Ilirski Bistrici.

Knjižničarke so učence prijazno sprejele in predstavile knjižnico kot eno izmed splošnih knjižnic. Na kratko so predstavile zgodovino knjižničarstva na Ilirskobistriškem in pesnico Makso Samsa, po kateri je knjižnica tudi poimenovana. Ogledali so si njene pesniške zbirke ter stalno razstavo o pesnici. Spoznali so različne oddelke in postavitev knjižničnega gradiva na policah. Nekaj več časa so namenili domoznanskemu gradivu, ki so si ga učenci z zanimanjem in posebnimi rokavičkami lahko tudi ogledovali (bibliofilske izdaje, članki iz serijskih publikacij, domoznanske razglednice).  S pomočjo kataloga COBISS+ so se učili iskanja gradiva v katalogu  in nato na knjižnih policah.

Knjižničarka jih je seznanila s projektom Rastem s knjigo. Spodbudila jih je k branju leposlovja in obiskovanju knjižnic; v dar so dobili knjigo Avtobus ob treh avtorice Nataše Konc Lorenzutti ter si za konec ogledali zanimiv film o podarjeni knjigi.

Knjižničarka: Brigita Boštjančič Baša

 

Dostopnost