V soboto, 2. junija 2018, smo se šolski planinci podali na zaključni planinski izlet. Naš cilj je bila 733 m visoka Planina nad Vrhniko. Bil je pravi poletni dan z obilo sonca in precej visokimi temperaturami. Izhodišče je bilo pri starih vojašnicah v Stari Vrhniki in po nekaj sto metrih hoje po soncu, smo pot nadaljevali v senci listnatega gozda. Kljub temu bi lahko rekli, da je znoj tekel v potokih, saj je bila pot precej strma in zaloge vode so kar hitro pohajale. Vrh smo dosegli v dobri uri in pol in imeli še dovolj moči, da smo se povzpeli na vrh lesenega razglednega stolpa. Visok je kar 22 metrov, dograjen pa je bil leta 2008. Z vrha smo imeli čudovit razgled po celotnem Ljubljanskem barju, videli smo našo prestolnico, Krim in tudi bolj oddaljen domači Snežnik. Sledil je zasluženi počitek na precej udobnih ležalnikih, deležni pa smo bili tudi sladkega presenečenja. Pred odhodom na  izhodišče smo se pozabavali še s pravo kavbojsko igro, kjer je zmagal najhitrejši ‘strelec’.

Zaključni izlet je minil še prehitro. Učenci, ki se udeležijo vsaj treh planinskih izletov v sklopu akcije Mlad bistr’ški planinc, ob koncu šolskega leta prejmejo simbolično nagrado. Tokrat smo se razveselili majčk, ki jih bomo zagotovo uporabili že jeseni, ko se ponovno srečamo na prvem planinskem izletu.

Planinsko društvo Snežnik hkrati vabi na svoj Mladinski gorniški tabor, ki bo letos potekal v Kamniški Bistrici v času od 8. do 15. julija. Za več informacij in prijave (ki so sicer možne tudi pri šolski mentorici) kliknite tukaj.

Čim več osvojenih vrhov tudi v času poletnih počitnic in predvsem uživanje v lepotah, ki nam jih ponuja narava!

Dostopnost