V petek, 9. 5. 2014 smo praznovali dan Evrope. Na ta dan smo se učenke 9. razreda v spremstvu učiteljic Katarine Weber in Petre Iskra ter ravnateljice Mirjam Vrh odpravile v Koper na Titov trg, kjer je potekala prireditev z naslovom EVROPSKA VAS 2014. Cilj in namen projekta, v katerem je OŠ Kuteževo sodelovala, jespodbuditi medkulturno razumevanje, toleranco, solidarnost, spoznavanje drugih narodov in držav v Evropski uniji ter hkrati povečati zavedanje lastne kulturne identitete.

Na trgu so stale stojnice, na katerih je vsaka šola predstavila določeno državo Evropske unije; me smo predstavile Dansko. Rdeča nit predstavitev držav so bili literarni junaki. Naša šola je predstavljala Malo morsko deklico pravljičarja Hansa Christiana Andersena. Svojo stojnico smo okrasile z izdelki, ki smo jih izdelali v šoli. Največ pozornosti so pritegnile snežne krogle z morskimi deklicami. Zanimiva pa so bila tudi kazala in beležke, ki so jih izdelali otroci nižjih razredov. Mimoidočim smo ponudile tudi Danske zastavice teh jim dovolile, da se preizkusijo v zlaganju kock z danskimi motivi.

Na trgu se je odvijala tudi prireditev na temo praznovanja dneva Evrope, ki je popestrila že tako živahno vzdušje. Na prireditvi so posebej poudarili sprejem nove članice Hrvaške ter deseto obletnico pridružitve Slovenije k Evropski uniji. V ta namen je vsaka sodelujoča šola »Evropi« simbolično podelila darilo.

Ana Šetina, Laura Hrenovec, Tina Iskra, 9. r.

   

Dostopnost