V sredo, 4. 10. 2017, smo se učenci od 5. do 9. razreda odpravili na Pokljuko. Tam smo se srečali s profesionalnimi zimskimi športniki – junaki zime.

Dogodek so organizirali: Smučarska zveza Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Udeležilo se ga je več kot 250 otrok iz petih slovenskih osnovnih šol. Namen dogodka je bil osveščati o pomenu gibanja za zdravje in spodbujati zdrav način življenja.

Učence in športnike so najprej nagovorili predsednik vlade Miro Cerar, ministrici za šolstvo in strateške projekte ter Franci Petek.

Nato smo se pomerili v kvizu. Osvojili smo vse točke. Potem smo odšli na zunanje prizorišče in si ogledali tekmo v teku in streljanju. Za našo šolo sta tekmovala Nina in Jaka. Opravila sta zelo dobro. Ostali smo dobili podpise in se slikali s Petrom in Domnom Prevcem, Ilko Štuhec, Filipom Flisarjem, Boštjanom Klinetom in drugimi našimi odličnimi športniki. Preživeli smo zelo lep dan in vsi smo se zabavali. Za nagrado pa smo dobili še izlet na smučarske polete v Planici. Vsi se že veselimo.

Dostopnost