V nedeljo 21.5.2017 se je v Ljubljani, natančneje na Kodeljevem odvijal finalni turnir najboljših ekip v državni rokometni ligi v kategoriji mlajše deklice B.

Na finalni turnir oziroma med 3 najboljše ekipe v državi so se po predhodnih uspehih uvrstile tudi igralke Rokometnega kluba Ilirska Bistrica, ki so s pogumnimi igrami ter s srčnostjo in borbenostjo skozi celotno sezono pokazale in dokazale, da se da kljub majhnemu številu igralk doseči velike uspehe.

V finalu sta jim družbo delali domača ekipa RK Krim Mercator in ekipa RD Moškanjci-Gorišnica, ki sta bili v sezoni najboljši v svojih skupinah (vzhod in center).

Med samimi tekmami je bilo na tribunah poskrbljeno za dobro vzdušje, saj je vsaka izmed ekip imela svojo skupinico navijačev, ki so glasno spodbujali igralke.

Prvo tekmo so bistričanke odigrale proti RD Moškanjci Gorišnica. Celotna tekma je bilo zelo napeta in izenačena in se je končala z neodločenim izidom.

Sledila je tekma proti RK Krim Mercator. Bistrške rokometašice so se jim s svojo igro več kot dostojno upirale in navdušile zbrane navijače. Tudi zadnjo finalno tekmo so zaradi poškodbe igralke in »prekratke« klopi dokončale z igralko manj, kar je na žalost vplivalo tudi na končni izid tekme.

Bistričanke so si tako priborile naslov državnih podprvakinj, kar je res fenomenalen dosežek za mlade igralke in velikega pomena za klub in občino samo.

V ekipi sta tudi učenki 6.razreda naše šole Nina Uljan in Živa Iskra.

Čestitke puncam, sedaj sledi zaslužen počitek, nato pa gremo po nove uspehe.

Avtor:  Mark Frank, foto Nuša Valenčič

 

 

Dostopnost