Čebelice smo se v mesecu marcu podale na raziskovanje materiala, s katerim se vsak dan srečujemo, to je papir. Čakalo nas je veliko dela in izzivov. Najprej smo se seznanili z zgodovino nastanka in spreminjanja papirja, do današnjega dne. Naredili smo vrsto poskusov glede na vpojnost, gorljivost in prosojnost papirja. Spoznali smo iz česa je papir, koliko vode in lesa je potrebnega za njegovo izdelavo  in zakaj je pomembno, da zbiramo star papir. Iz njega smo namreč izdelali novega in ga uporabili za vabila na MODNO REVIJO.

Poslušali smo pravljice Kdo je napravil Vidku srajčico in Šivilija in škarjice. Na obisk smo povabili šivilijo in se seznanili z njenim poklicem in pripomočki, ki jih uporablja.

Navdušeno smo začeli izdelovati oblačila iz papirja. Merili smo, strigli, barvali, pomerjali in hodili s knjigami in baloni na glavi.

Tako smo na zanimiv način uresničevali cilje iz vseh področij kurikuluma- jezika, gibanja, družbe, narave, umetnosti in matematike.

V zadnjem tednu je bila pred ogledalom v naši skupini velika gneča. Komaj čakamo pokazati kaj smo ustvarili, kot dodano vrednost dejavnostim v tem mesecu.

Na modno revijo smo povabili starše in se ponosno sprehodili po rdeči preprogi. Skupaj smo preživeli prijetno in zabavno urico.

S svojim nastopom smo popestrili tudi prireditev Korak v pomlad.

Do prihodnjič lep pozdrav!

 

SREČNE IN PONOSNE ČEBELICE

 

 

Dostopnost