Mesec februar je v skupini Čebelice minil kot bi mignil. Spoznavali smo različne umetniške poklice, kot so: slikar, kipar, skladatelj, plesalec, pesnik, pisatelj. Posvetili smo se našemu pesniku Francetu Prešernu in o njem izdelali plakat.

Pripravnica Ana je pripravila pestre dejavnosti iz področja matematike, gibanja, jezika in narave. Dijakinja Ana Vita pa nas je z vesoljčkom Edijem popeljala v vesolje.

Kljub lepemu vremenu, ki nas je po dolgi zimi vabilo na prosto, smo izvajali dejavnosti za predopismenjevanje. Z dejavnostmi kot so: igre s sličicami in poimenovanjem prvega glasu v besedi, zlogovanjem besed, slušnim zaznavanjem in razvrščanjem besed, iskanjem razlik, sestavljanjem sestavljank, igrah z baloni in vlečenjem različnih črt smo razvijali glasovno in slušno zavedanje ter vidno razločevanje. S tekalnimi igricami smo v telovadnici pridobivali spretnosti za nalepko Mali sonček. Ob slikanici “Žiga špaget gre v širni svet” smo urili grafomotoriko, se učili pravilno jesti špagete in izdelali največji špaget na svetu.

Mesec smo zaključili s pustnim torkom. V raznovrstnih maskah smo s skupino Balončki ob pesmi in plesu proslavili pusta. Upamo, da smo uspešno odgnali zimo in priklicali pomlad. Do naslednjič lep pozdrav!

Srečne in ponosne Čebelice.

Dostopnost