V mesecu maju so učenci izbirnih predmetov Sodobna priprava hrane in Turistična vzgoja pod vodstvom učiteljic Brigite in Nataše odšli v restavracijo Hiša Primc, bolj znano kot ‘Danilo’. Tam nas je sprejel lastnikov sin Tomaž, ki je večkratni državni prvak v strežbi, priznanja pa je prejel tudi na evropski ravni. Predstavil nam je osnove pri pripravi pogrinjka, razložil, katere vrste kozarcev lahko uporabimo za posamezne vrste pijač, uporabo pribora, prikazal, kako se pravilno je testenine, kako očistimo ribo le z uporabo pribora (torej brez prstov!) in še marsikaj zanimivega v povezavi z bontonom v restavraciji.

20160519_151427      20160519_162040

Predstavitev je bila ne le poučna, ampak tudi zabavna, saj naš gostitelj Tomaž pozna veliko zgod in nezgod iz sveta strežbe. Pozneje je gospa Karmen učence povabila, da ji pomagajo pri čiščenju kalamarov. Zanimanje sicer ni bilo veliko, a nekateri so se vseeno preizkusili pri tem ne ravno čistem delu. Vsekakor nam je bilo vsem prijetnejše ob koncu našega druženja, ko smo te kalamare tudi z užitkom pojedli.

Ob tej priložnosti se Tomažu in njegovi družini zahvaljujemo za izvedbo tega res zanimivega in poučnega popoldneva in za pripravljenost, da del svojega širokega znanja delijo tudi z osnovnošolci. Morda pa je tudi med njimi kakšen bodoči prvak v strežbi ali celo kuhanju!

Mentorici

    20160519_154755     20160519_160431

Dostopnost