NP2 V petek, 11.12.12015, smo se udeležili tradicionalnega nočnega pohoda na Drago. V velikem številu učencev pa tudi njihovih staršev, smo se zbrali pred OŠ Antona Žnidaršiča, kjer je bilo izhodišče našega vzpona.

Vreme je bilo za hojo idealno. Jasna noč nam je omogočala, da smo na nebu občudovali na tisoče zvezd, po travi pa blesketanje kristalčkov slane. Čarobnost decembrske noči so pričarale tudi lučke, s katerimi smo si osvetljevali pot, saj lune tokrat ni bilo na obzorju.

Pot nas je najprej vodila skozi Jasen, nato pa smo se po Jasenskem klancu vzpenjali do ceste za Sviščake. Nekaj časa smo hodili po asfaltu, nato pa smo na Črnih njivah zavili proti koči. Pot smo nadaljevali po gozdni poti, ki se je pod vrhom zožala v stezo. Na samem vrhu se nam je odprl čudovit pogled na osvetljeno mesto Ilirsko Bistrico in okolico. V tej prelepi nočni kulisi smo nekatere objekte hitro prepoznali, nekatere pa je bilo težje opaziti. Po isti poti smo se vrnili h koči, kjer nas je čakal topel čaj. Kljub pozni uri so nekateri imeli še vedno dovolj moči, da so se poigrali na vrtiljaku in gugalnicah.

Sestopali smo po isti poti. Čeprav smo hodili navzdol, so zaradi pozne ure postajali koraki predvsem mlajših udeležencev vse bolj težki. Tudi razigranega pogovarjanja ni bilo več toliko slišati. A kljub temu so ostali nepozabni vtisi na čaroben decembrski večer.

Planinska skupina

NP4

NP5

NP6

Dostopnost