OPO14   Tik pred koncem šolskega leta smo se v soboto, 20.6.2015, podali na zadnji planinski izlet v tem šolskem letu. Kot ponavadi se nas je pred šolo zbralo kar lepo število udeležencev. Cilj tokratnega izleta je bil na Hrvaškem. Odločili smo se, da prehodimo del Opatijske planinske obhodnice.

Odpeljali smo se skozi Ilirsko Bistrico proti Jelšanam, kjer smo prečkali državno mejo, do tunela Učka. Na parkirišču pred tunelom, ki povezuje Kvarnerski zaliv z Istro, je bilo izhodišče našega vzpona. V strnjeni koloni smo se odpravili po makedamski poti in kmalu zavili na mokro in spolzko stezo, ki nas je vodila ob potoku Banina.

OPO5

Zaradi sušnega obdobja v strugi ni bilo veliko vode. Čeprav smo morali zaradi razmočene zemlje paziti na vsak korak, smo med potjo občudovali neokrnjeno naravo, prisluhnili petju različnih vrst ptic in se sladkali z gozdnimi jagodami.

OPO 1 OPO2

Predel, po katerem smo hodili, namreč spada v naravni park Učka. Prečkali so potok Mala Rečina in se ustavili pri slapu Banine, ki pa ni imel vode.

 

OPO3 OPO4

Pot smo nadaljevali do ranča Bubač, kjer smo s suhim kruhom hranili konje, nekateri pa so se preizkusili tudi v jahanju.

OPO7

Čas je kar hitro minil, zato smo morali vzeti pot pod noge in se povzpeti do zadnje postaje. V planinskem domu na Poklonu smo podelili nagrade. Planinci, ki so opravili tri izlete, so prejeli kape z znakom akcije Mlad bistrški planinc.

OPO12

Izmed udeležencev pa je vodja izleta Darko Mohar izžrebal Aleksio Rolih, ki bo odšla na planinski tabor v Lepeno brezplačno.

OPO13

Vkrcali smo se na avtobus, ki nas je odpeljal proti domu ter se s poželjivimi pogledi ozirali na čudovito obarvano Jadransko morje. Želja, da bi uživali v prijetni ohladitvi, se bo lahko marsikomu kmalu uresničila, saj so pred vrati zaslužene počitnice.

Se vidimo in slišimo v jeseni.

PRIJETNE POČITNICE VSEM SKUPAJ!

Mentorica planinske skupine:

Marija Štemberger

  OPO8OPO9 OPO10  OPO11    OPO15

Dostopnost