OLYMPUS DIGITAL CAMERAZadnji vikend v maju se je šest učencev naše šole Jan Krivograd, Domen Prosen, Aleksia Rolih, Matic Zadnik ter Tisa in Luka Vičič udeležilo planinske šole, ki jo je organiziralo PD Snežnik Ilirska Bistrica. Planinci in vodniki so se zbrali na križišču cest za Sviščake in Črni dol, od koder so se podali do taborniške koče v Črnem dolu.

Takoj po prihodu so začeli s predavanji. Najprej je bilo na vrsti poglavje Prehrana v gorah. Nato je sledila prva pomoč, kjer so udeleženci oskrbeli »poškodovanca«.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPo  kosilu soprisluhnili še predvanjem o vremenu, varnosti v gorah, planinskih poteh, gorskem okolju …  Na koncu predavanj so udeleženci pisali teste. Zagovor je čakal tiste, ki so v pisnem delu pokazali premalo znanja. Pred spanjem je sledila večerja ter druženje ob tabornem ognju in kitari pod zvezdnatim nebom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  PŠ2Nedeljsko jutro so pričeli z zajtrkom in pospravljenjem koče ter okolice. Učenci planinske šole so na pohodu morali pokazati tudi znanje iz orientacije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAS pomočjo karte so mogli skupino pripeljati do Sviščakov. Med potjo so vodniki preverili tudi znanje vozlov. Na Sviščakih so odigrali tudi tekmo nogometa. Za izkazano znanje so prejeli diplome. Vsi udeleženci so uspešno zaključili planinsko šolo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA        Čestitamo!

 

 

Dostopnost