Počitnic je konec in vsi se ponovno vračamo v šolske klopi. Čeprav z letošnjim šolskim letom nekoliko drugače, z maskami na obrazu, vendar ne brez nasmeha, smo se podali skozi šolska vrata novim izzivom in zdravstvenim ukrepom naproti.

Vstop skozi šolski vhod, kljub začasnim spremembam ni bil drugačen. Učiteljice so nas pričakale z nasmehom in dobro voljo. Med drugim smo lahko občudovali svoje zaščitne maske, ki nas bodo od sedaj krasile še kar nekaj časa. Glede na trenutno situacijo smo morali učenci kaj hitro zapustiti hodnike in druženje nadaljevati v svojih matičnih učilnicah. Imeli smo si za zaupati veliko zanimivih, poletnih dogodivščin. Sledil je pouk po dogovorjenem urniku.

Prvi dan je bil še prav poseben za 12 prvošolcev, ki so prišli v šolo v spremstvu staršev. Skupaj so si ogledali predstavo Šivilja in škarjice ter se posladkali s torto. Upamo, da se bodo v naši družbi dobro počutili. 

Učenci višjih razredov smo prvi dve šolski uri namenili razredi uri. Pogovor je stekel o preživljanju počitnic, spoznavanju novih ukrepov proti preprečitvi okužbe s Covidom-19, poteku šolskega leta, ki ga vsi nestrpno pričakujemo … Pri nadaljnjih  predmetih smo se pogovarjali o šolski snovi, ki smo jo že spoznali in katero komaj čakamo osvojiti. Prvi šolski dan je kljub drugačnim okoliščinam potekal nemoteno in običajno, kot smo vsi pričakovali.

Čeprav moramo na šolskih hodnikih nositi maske, med seboj držati varnostno razdaljo in upoštevati vsa navodila, ki nam jih podajo učitelji, sem vesela, da smo se lahko po dolgem času vrnili v šolo.

                                                                                         Lana Vrh, 7. razred

Dostopnost