Select Page

V četrtek, 16. maja je na šoli potekala prireditev S teboj mi je lepo.

Učenci ter otroci iz vrtca so se pridno pripravljali na ta dogodek, v katerega so povezali svoje znanje in veščine, preteklost in sedanjost.

Progam smo začeli z mislimi na stare čase, z ljudsko glasbo in plesom. Učenci 4. in 5. razreda so se predstavili z ljudskimi pesmicami Stric Andrejčkov, Sem deklica mlada, vesela in Kaj nam pa morejo. Folklorna skupina je zaplesala dva plesa. Na instrumentih so jih spremljali Rene, Mark, Bine, Nejc in Patrik.

Pikapolonice in Levčki iz vrtca so pogumno zaplesali na pesem Psiček nima repka več, nato pa zapeli svoji himni.

Učenci prvega razreda so  deklamirali pesmici o prijateljstvu ter o babici in dedku ter zapeli Gradimo prijateljstvo. Skupaj z bodočimi prvošolci so pripravili še en pevski nastop. Zapeli so pesem En majhen mož.

Člani gledališkega krožka so razkrili odgovor na vprašanje, koliko pik ima pikapolonica.  Nastopili so z igrico Pikapolonica in pike.

Rene Fabec je predstavil svojo prvo lastno skladbo z naslovom Pesmca. Skupaj z bratom Binetom sta jo zaigrala na trobento in bariton.

Sledile so plesne točke, ki so navdušile občinstvo. Učenke plesnega krožka so zaplesale dva jazz plesa ter moderni jive.

Da obvladajo plesne korake, so dokazali tudi učenci 8. in 9. razreda, ki so zaplesali bachato in ča ča ča, ter učenci 5. razreda s kavbojsko polko.

Da ni dobra le v vodenju prireditve, temveč tudi v rapanju, je dokazala Nika. Skupaj z Mašo sta odrapali pesem o ljubezni.

Člani otroškega zbora so zapeli Življenje je vrtiljak, mladinski zbor pa pesem Glasba – jezik sveta.

Glasba, ples, igra in vse, kar je povezano s kulturo in našo tradicijo, nam polepša  svet in nas bogati. Na OŠ Kuteževo skrbimo za pestro kulturno življenje, zato šola že od leta 2009 nosi naziv Kulturna šola. Naziv smo ohranili še za štiri leta. Priznanje in zastavo je gospe ravnateljici izročil gospod Igor Štemberger, vodja območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Za konec smo združili glasove in skupaj z zborom in glasbeniki zapeli pesem V dolini tihi. Fantje so zaigrali še nekaj veselih melodij, ob katerih smo zaplesali.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali pri pripravi prireditve, in obiskovalcem, ker ste si vzeli čas in nas obiskali ter izrazili pohvale za čudovite nastope.

Dostopnost