Select Page

Vseslovenski projekt Planetu Zemlja prijazna šola-vrtec 2020/2021 (vodja Nina Kalc)  Že osem  šolskih let smo nosilci naziva Planetu Zemlja prijazna šola in vrtec. Tudi letos se bomo potrudili, da si pridobimo ta naziv. Cilj Planetu Zemlji prijazne šole/vrtca je razumevanje in razvijanje trajnostnega razvoja v vseh porah delovanja. Zato morajo – skladno s svojo pristojnostjo – vsi zaposleni privzeti okolju prijazen način življenja za bolj zdravo in ekonomično delovanje celotnega zavoda (šole in vrtca) in se aktivno vključevati tudi v okoljsko odgovorno delovanje lokalne skupnosti, svoja znanja pa širiti navzven.

Dodatni kriteriji so še, da se šola ali vrtec vključi še vsaj v dva različna projekta na nacionalnem oz. evropskem nivoju. Mi smo si izbrali:

▪ Prvi projekt, ki ga bomo izvajali, je »Čebelja pot«. Učence bomo popeljali v Botanični vrt Ljubljana, kjer  bodo pobliže spoznali medonosne rastline, čebelnjak in čebele. 

▪ Drugi projekt, ki ga bomo izvajali, pa bo »Food Revolution«. Učenci, ki bodo obiskovali Sodobno pripravo hrane, bodo v svoj pouk vključili domače, lokalne jedi , pri čemer se bodo spoznali s prvinskimi sestavinami, zdravim načinom priprave hrane in pomenom kuhanja. 

Dostopnost