V četrtek, 14. 12. 2023, je za učence od prvega do vključno petega razreda potekal dan dejavnosti. Starejši so najprej odšli na drsališče, mlajši pa so si v tem času ogledali nastope učencev Glasbene šole Ilirska Bistrica. Skupini sta se nato zamenjali, tako da so oboji doživeli tako fizično aktiven dan kot tudi nekaj prijetnega za svoja ušesa.

Med nastopajočimi glasbeniki in plesalci na matineji so bili tudi učenci naše šole: Pina Ujčič, Neli Tomažič, Nejc Celin, Bine in Rene Fabec ter Dominik Babuder. Zelo so se izkazali in prav vsaka točka je bila zanimiva in posebna. Največji vtis na vse je naredil pihalni orkester, ki je postregel z glasbeno točko iz filma Pirati s Karibov, nato z Avsenikovo Prijatelji ostanimo prijatelji, zaključili pa so v prazničnem duhu z venčkom božičnih pesmi.

Tudi na drsališču je bilo res lepo in zabavno. Nekaj učencev je prvič stopilo v drsalke in bili so zadovoljni, da so se seznanili tudi s to aktivnostjo. Otroci so se med seboj prevažali na medvedkih, nekateri so že precej spretno drsali po ledeni ploskvi, manjkal pa ni niti kakšen padec na zadnjo plat, kar pa ni nikomur vzelo dobre volje.

Prav lep dan je bil za nami in tudi ta je prispeval k temu, da je letošnji december čaroben, pa čeprav nam ni postregel z veliko snega.

učiteljica Simona Pezdir

Dostopnost