Kot vsako leto smo tudi letos obeležili slovenski tradicionalni zajtrk. Učenci vseh razredov smo se ob 8-ih zbrali v večnamenskem prostoru in pozajtrkovali kruh, maslo, med, jabolko in mleko. Po zajtrku smo pospravili prostor in skupaj s spremljavo zapeli pesem Čebelar. Na klavirski harmoniki nas je spremljal Mark Prosen (6. razred), melodijo sta nadgradila Rene Fabec (8. razred) na trobenti in Lana Vrh (9. razred) na klarinetu. Bine Fabec (4.razred) je zaigral na bariton, Jan Prosen (9. razred) ter Patrik Štemberger (7. razred) pa na harmoniki.

Učenci predmetne stopnje smo nato krenili v telovadnico in eno šolsko uro namenili pogovoru o hrani, lokalnih pridelkih, pomenu vode ipd. Tretjo, četrto in peto šolsko uro so sledile delavnice. S prvo delavnico smo se preizkusili v peki medenjakov in palačink ter izdelavi plakatov. Na drugi delavnici smo izdelovali mazila za ustnice ter mila, ki bodo namenjena božičnemu bazarju, ki ga bomo organizirali 6. decembra. Kot zadnja delavnica je sledilo izdelovanje čmrljic, ki bodo uporabne v spomladanskem času za dom čmrljev.

Tudi učenci nižjih razredov so se seznanjali z lokalno hrano in pomenom zajtrka. Veliko so izvedeli o čebelah, medu, matičnem mlečku, propolisu … Naredili so različne ustvarjalne izdelke, npr. svečke.

Naravoslovni dan smo učenci preživeli predbožično navdahnjenih in polni idej in zagona za ustvarjanje.

                                  Lana Vrh, 9. razred

Dostopnost