V petek, 16. 9. 2022 so učenci 6. razreda s pomočjo video vsebin in interaktivnih iger spoznavali živali, ki tvorijo pomemben sestavni del vzhodnoazijske kulture. Vodja delavnice dr. Klara Hrvatin je skozi podatkovno bazo in spletno stran Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji (https://vazcollections.si/) učence vodila do tega, da so na spletno predstavljenih predmetih odkrivali živalske motive in se pogovarjali o njihovi simboliki.

Sledile so interaktivne igre in različne aktivnosti kot so barvanje ilustracij, risanje s šablonami in zgibanje papirja (origami), s katerimi so si osmislili svoj najljubši živalski motiv.

Delavnica je potekala v okviru projekta Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji (Oddelka za azijske študije FF UL in projekta Evropske noči raziskovalcev – Humanistika, to si ti! , pri katerem se pod sloganom Človek živali in žival človeku znanstveniki, raziskovalci in umetniki posvečajo odnosu in soodvisnosti človeškega ter živalskega sveta in raziskovanju le-tega (https://humanistika.si/). 

Hvala Klari, da nam je približala to zanimivo tematiko in nam popestrila petkov dopoldan.

Dostopnost