V ponedeljek, 30. 5. 2022, smo se učenci od 7. do 9. razreda odpravili v šolo v naravi v Trilobit, ki se nahaja v kraju Javorniški Rovt. Ob prihodu so nam razložili pravila, ki veljajo v domu. Nato smo se namestili po sobah. Po kosilu smo imeli eno uro prostega časa. Potem so nas razdelili v dve skupini. Prva je odšla na lokostrelstvo, druga pa na veslanje. Na lokostrelstvu so nas naučili pravilnega položaja pri streljanju; med seboj smo tudi tekmovali, kdo bo bolj natančen. Veslanja smo se na začetku zelo bali, saj smo mislili, da bomo padli v vodo, ampak na koncu smo se zelo zabavali. Sledil je odmor, večerja in prosti čas. Po počitku smo šli na večerni sprehod skozi gozd in preko travnikov.

 V torek zjutraj smo dobro naspani šli na zajtrk, zatem pa smo si šli pripravit nahrbtnike za pohod do rudnikov mineralne rude. Povzpeli smo se tudi na razgledno točko Mala Boncla. Tam smo pomalicali in uživali v razgledu. Pot do doma je bila zahtevna in prislužili smo si kosilo. Popoldne smo si ogledali vodne vire in zajetja na potoku Javornik ter hidroelektrarno Javorniški Rovt. Po odlični večerji nas je čakal še večer z družabnimi igrami.

Nicole Rolih Morelj in Lana Lazarević

TRETJI DAN

Za nami je čudovit dan! Odšli smo na pohod. Ogledali smo si sledove rudarjenja, opazovali kamnine ter se poskusili v klesanju kamna. Po kosilu smo naredili bivake ter si preostanek popoldana popestrili s plezanjem. Bili smo izjemni!

Zvečer smo izdelali kratke filmčke iz slik in si jih na koncu ogledali.

ČETRTI DAN

Vsak dan je po svoje lep in poseben. Danes, na primer, smo se zjutraj najprej podali na orientacijo z uporabo tabličnega računalnika, po tem pa smo imeli možnosti veslati ali plezati. Po kosilu smo si sami nabrali zelišča in iz njih skuhali okusen čaj. Popoldne nas je učitelj Matej naučil, kako se naredi ognjišče, kako se naredi ogenj brez uporabe vžigalic ali vžigalnika ter si izdelali ognjišča, ki so nam prav za res zgorela! Po večerji pa smo si na večjem ognjišču pripravili kokice in uživali ob ognju. Ker je danes zadnji večer, smo si v telovadnici priredili zabavo in skupaj z drugo šolo preživeli nekaj zabavnih uric.

Dostopnost