V soboto, 21. maja 2022, se je deset najbolj pridnih planincev naše šole podalo na Slivnico. Skupaj z učenci iz ostalih šol smo se z avtobusom odpeljali do Cerknice, kjer je bilo naše izhodišče. Ker smo coprnici Uršuli sporočili, da prihajamo, je poskrbela, da smo imeli res lepo sončno vreme.

Po začetnem klancu in prvi žeji smo pot nadaljevali skozi prijeten gozd, ki se je proti vrhu umaknil obsežnemu pašniku. Na njem se pasejo konji, ki se za mimoidoče pohodnike sploh ne zmenijo. Od tod se prvič odpre pogled na Cerkniško polje, kjer bi v jesenskem času lahko občudovali tudi Cerkniško jezero, v soboto pa smo videli le nekaj ‘luž’.

Dom na Slivnici smo dosegli po uri in pol zmerne hoje in si z veseljem privoščili zasluženo malico. Po počitku smo se sprehodili še do 1114 m visokega vrha. Seveda nismo pozabili na žige, ki jih pridno zbiramo v svojih planinskih dnevnikih.

Lahkih nog smo se vrnili do avtobusa in uživali tudi v vožnji nazaj domov, saj čas v dobri družbi res hitro mine.

Veselimo se novih planinskih podvigov v prihodnjem šolskem letu, v poletnem času pa mlade planince vabimo na mladinski gorniški tabor, ki bo letos potekal v bližini Bovca. Več o taboru si lahko preberete na spletni strani društva https://pdsneznik.si/.

Planinski pozdrav! 🙂

Dostopnost