V petek, 6. 5. 2022, smo učenci 1. in 2. razreda obiskali Glasbeno šolo Ilirska Bistrica. Sprehodili smo se od učilnice do učilnice ter spoznavali glasbila. Učenci, med katerimi smo skoraj v vsaki učilnici srečali kakšnega znanega iz naše šole, so nam zaigrali na pihala, trobila, godala, brenkala, tolkala in glasbila s tipkami. O glasbilih smo se tudi marsikaj naučili, na primer: kako so zgrajena, kako iz njih izvabljamo zvoke, iz česa so izdelana. Preizkusili smo se tudi v igranju nanje. Prisluhnili smo orkestru in opazovali dirigenta, ki je z določenimi kretnjami vodil glasbila in nakazoval hitrost igranja ter glasnost posameznih instrumentov. Najbolj veselo pa je bilo pri trobilih. Ko sta se jim pridružila še harmonika in klarinet, smo z njimi zapeli.

Zaplesale so nam še čisto prave balerine. Presenečeni smo bili, ker je bil med njimi tudi baletnik. Z zanimanjem smo si ogledali njihove nastope.

Zahvaljujemo se Glasbeni šoli Ilirska Bistrica, ker so nas povabili na pravi mali koncert. Uspešno delo še naprej želimo vsem nastopajočim in njihovim mentorjem.