Pa smo ga le dočakali – tehniški dan. Po dolgem »korona obdobju« smo se lahko zopet podali na pot z avtobusom. Učenci razredne stopnje smo obiskali Tehniški muzej Slovenije, ki ima prostore v nekdanjem kartuzijanskem samostanu v Bistri. Sestavljajo ga prometni, tekstilni, gozdarski, lesarski, lovski, ribiški, tiskarski, elektro in kmetijski oddelek. Mi smo si ogledali le delček tega. Našo pozornost je najbolj pritegnil lovski oddelek z bogato zbirko živali, ki domujejo pri nas. Očarala nas je tudi zbirka starodobnikov, med katerimi se je znašel tudi »fičo«.

Sprehodili smo se še po idiličnem grajskem vrtu, ki z lesenim mlinom na vodi, brvjo in parkom pričara prav posebno vzdušje. Pravzaprav se nismo mogli odločiti, kaj nam je bilo bolj všeč.

Vsak pa je izdelal nitno grafiko, ki jo je odnesel domov. Izbirali smo med različnimi motivi: zvezdica, avto, raketa, mucka, srček, piškotek, pa še bi se kaj našlo. Nekateri so bili bolj spretni, drugi pa so imeli s pretikanjem šivanke kar nekaj težav. Vendar je vsem z vztrajnostjo in trudom uspelo.

Čeprav je do Bistre kar nekaj vožnje, je pot minila zelo hitro. S prijetnimi vtisi in novimi spoznanji smo zaključili dokaj mrzlo, vendar čudovito torkovo dopoldne.

Dostopnost