TRAJNOSTNA MOBILNOST PRI ČEBELICAH

V letošnjem letu smo se projektu Trajnostna mobilnost pridružili tudi otroci in vzgojiteljice iz skupine Čebelice. Namen projekta je spremeniti  potovalne navade in posledično zmanjšanje motoriziranega prometa v okolici vrtca.

V sklopu projekta smo izvedli igro Beli zajček. Igra je potekala dva tedna. Otroci so z navdušenjem poslušali zgodbo, strigli zajčke in nanje lepili bele krogce.  Odziv staršev in otrok je bil nad pričakovanji. Zelo so se potrudili in skupaj z otroki prihajali v vrtec s kolesi, skiroji, poganjalčki  in peš. Čestitke vsem otrokom, ker so pomagali obarvati zajčkov kožušček v belo barvo in posledično prispevali k čistejšemu okolju.

Zapisala: vzgojiteljica Petra Iskra Pugelj

 

MOJA POT V VRTEC

V sklopu projekta smo izvedli delavnico Izdelajmo svoj avtobus. Za izdelavo smo uporabili večjo škatlo, katero so otroci pobarvali s tempera barvami  in ji dodali kolesa. Tako je nastal skupni avtobus pripravljen za igro, s katerim so se otroci odpeljali na morje, na sladoled, na izlet… Med izdelovanjem sem izkoristila priložnost tudi za pogovor o prednostih javnih prevoznih sredstev.

Zapisala: vzgojiteljica Alenka Zadnik

 

Dostopnost