Prve januarske dni nas je v skupini Metuljčki obiskal plišasti medved, s katerim smo se zelo radi igrali. Za nas je vedno znova pripravil zanimive zimske dejavnosti, ki so nam v igralnici pričarale zimo. Našega novega prijatelja smo oblačili v zimska oblačila, skupaj z njim slikali z vatiranimi paličicami, iskali pare zimskih oblačil, si ogledali poučne videoposnetke o zimi, poslušali kratke zgodbice o zimi, ob igranju na ksilofon prepevali in gibalno ponazorili pesem Zima je prišla (ljudska), …

V mesecu januarju pa smo spoznali tudi pesem Sneženi mož (Mira Voglar), katero smo ob petju spremljali z ropotuljami. Še posebej zabavno nam je bilo, ko je eden izmed otrok postal sneženi mož, mi pa smo okoli njega nasmejani zaplesali. Preizkusili smo se tudi pri lepljenju z lepilom in izdelali vsak svojega stopljenega snežaka ter se razgibali  z  gibalno igro Zadeni snežaka, pri kateri smo bili zelo spretni.

Dneve v vrtcu smo si popestrili tudi z igro z ledenimi kockami, v katere smo zamrznili pisane figure. Pri igri smo spoznavali lastnosti ledu in se nadvse zabavali. Še posebej nam je bilo všeč, ko smo iz ledu reševali zamrznjene figure.  Led smo topili z vročo vodo ter radovedno opazovali, kaj se bo zgodilo.

Poskrbeli smo tudi za ptičke, jih vsakodnevno hranili s semeni, poslušali ptičje petje ter si ogledali videoposnetek o hranjenju ptic pozimi. Obiskali smo tudi šolsko telovadnico, kjer smo se igrali gibalno igro Ptički v gnezda in se dodobra razmigali pri premagovanju ovir na poligonu.

Ker zunaj snega ni bilo, smo si ga pričarali kar v igralnici, kjer smo se igrali z vato, izdelovali snežne kepe, se kepali ter še veliko drugih dejavnosti.

V mesecu januarju smo si tako zimsko vzdušje pričarali kar v igralnici. Srčno upamo, da nas bo babica Zima razveselila in pobelila pokrajino.

SKUPINA METULJČKI

Dostopnost