Na zadnji šolski dan v tem koledarskem letu smo obeležili državni praznik. Slovenci so se 23. decembra 1990 odločili za samostojno Slovenijo, 26. decembra pa so bili razglašeni rezultati plebiscita, zato na ta dan praznujemo dan samostojnosti in enotnosti.

Učenci 8. razreda so zaigrali zabavno točko in izvedli plebiscit ter vodili prireditev.

Pot do samostojnosti pa je bila dolga. Že med drugo svetovno vojno so se Slovenci borili, da bi se osvobodili izpod jarma tujcev. Pomembno vlogo pri tem so imeli kurirčki, ki so nosili sporočila. Učenci 6. razreda so se nam zato  predstavili s Kurirčkom Andrejcem.

Dobra beseda in podpora prijateljev nam še posebej v prazničnem času veliko pomeni. Pomembno je prisluhniti sebi, drugim in naravi okrog nas, prisluhniti tišini in poiskati mir v sebi.Tone Pavček pravi, da so preproste besede tiste, ki nas ohranjajo na pravi poti. Pesnikovo pesem je deklamirala učenka 9. razreda Živa Iskra.

Nekaj božično-novoletnega vzdušja smo pričarali s pesmijo in igrico. Nastopili so učenci 1. in 2. ter 3. in 4. razreda,  sledila je še igrica Božičkovo pismo.

Za konec nas je razveselil še Gašper, ki je zaigral na harmoniko.

 

Dostopnost