V tednu po počitnicah nas je na šoli ponovno obiskala Marina, ki prihaja iz Londona. Ure angleščine so bile tokrat precej kulinarično obarvane, saj je naša obiskovalka s seboj prinesla kar nekaj sladkih dobrot, ki so značilne za Veliko Britanijo.

Že prvi dan smo si pripravili palačinke, saj se v Angliji na pustni torek ne šemijo, ampak pečejo palačinke. Na naš pustni torek imajo tam Pancake day oziroma dan palačink. Tradicionalno si vanje dajo limonin sok in sladkor. Nekateri kljub kislo sladkemu okusu še vedno prisegajo na nutello. Vsi vemo, da Angleži obožujejo svoj čaj, ki ga najpogosteje pijejo z mlekom. Čaj smo si pripravili tudi mi in si zraven privoščili še t.i. ‘scones’, tradicionalno pecivo, ki ga postrežejo pri popoldanskem čaju (Afternoon tea). Zraven postrežejo jagodno ali kakšno podobno marmelado ter posebno vrsto smetane, ki smo jo mi zamenjali kar z maslom. Ob poizvedovanju o receptu, smo ugotovili, da bi si jih lahko pripravili tudi sami. rečeno storjeno. V petek so sedmošolci zavihali rokave in brez večjih težav pripravili testo za te kolačke ali ‘scones’. Vsi so se strinjali, da so njihovi boljši kot kupljeni.

Poleg vseh kuharskih izzivov, smo se pozabavali tudi s t.i. tekočim narekom (running dictation), ki poskrbi tako za urjenje v zapisovanju povedi kot tudi za telesno aktivnost.

Marina je bila prisotna pri vseh urah angleščine na predmetni stopnji, v nekaterih razredih več ur, v nekaterih le pri eni uri. Vsem učencem bo zagotovo njen obisk ostal v lepem spominu in mogoče nas obišče še kdaj.

Dostopnost