25. maja 2018 so učence, ki so uspešno opravili Bralno značko, obiskali prav posebni psički iz Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke.

Ena od sodobnih oblik branja je tudi terapija s psi, ki pomaga otrokom izboljšati bralne in komunikacijske sposobnosti s pomočjo posebne metode: otrok bere psu.

Društvo Tačke pomagačke obstaja že 10 let. Člani Društva obiskujejo več kot 100 ustanov po celi Sloveniji ter izvajajo različne programe, med drugim tudi terapije s pomočjo psov, aktivnosti s pomočjo psov, družabništvo in osveščanje otrok in mladostnikov o pravilnem odnosu do živali.

Terapevtski psi so posebej šolani za to delo, stabilnega značaja in izredno socializirani, negovani, dvakrat letno veterinarsko pregledani (vključno s parazitološko preiskavo), predvsem pa zelo prijazni, imajo radi otroke in radi se igrajo in božajo. Med obiskom so zmeraj pod nadzorom vodnika.

Našo šoli so  obiskale avstralska ovčarka Fancy in njena vodnica Jerica ter labradorka Chispa in njena vodnica Tamara. Predstavile so nam terapevtske pse in njihovo delo, pogovarjali smo se o skrbi za pse, o tem, kaj naredimo, če srečamo psa, ki se ga bojimo, ter se na koncu s psičkama malo poigrali.

Dostopnost