V nedeljo, 5. marca 2017, smo se kljub slabim vremenskim razmeram udeležili planinskega orientacijskega tekmovanja Milanja v organizaciji Planinskega društva Snežnik. Z naše šole sta se tekmovanja udeležili dve ekipi, in sicer ekipa 5. razreda (Nikolina, Laura, Monika in Sebastjan) in ekipa 6. razreda (Luka, Valentina, Nuša in Jaka). Prvi so si nadeli ime Koćanci, drugi pa Kozlek.

Ob 8.30 smo se dobili na Črnih njivah, kjer smo počakali na začetek tekmovanja. Tekmovalo se je v več kategorijah, naša je bila kategorija A. Naši dve ekipi sta bili edini v tej kategoriji, za kar si vseh osem učencev zasluži posebno pohvalo, saj so s tem pokazali, da je planinstvo res globoko ukoreninjeno v njihovih srcih. Vsaka ekipa je štartala ob svojem času. Najprej so reševali kratek test iz poznavanja nekaterih planinskih tem, potem pa so se z zemljevidom in kompasom v roki odpravili prvi kontrolni točki naproti. Nekatere točke so bile žive, kar pomeni, da so morali udeleženci na njih opraviti preproste naloge, na t.i. mrtvih kontrolnih točkah pa so le preluknjali kontrolni list.  Območje je bilo vsem precej nepoznano, zato so se morali kar potruditi, da so našli kontrolne točke. Nekaterih kljub vztrajnosti niso, vendar je najpomembneje, da so našli pot na izhodišče in se pri tem zelo zabavali. Ni jih motil niti dež, niti nizke temperature. Na cilju jih je čakala jota s klobaso in podelitev priznanj.

Še enkrat čestitam prav vsem za izkazano voljo in pogum, da so se kljub pomanjkanju izkušenj tekmovanja udeležili in se več kot odlično odrezali. Mogoče se bomo v prihodnje udeležili še kakšnega podobnega tekmovanja.

Nataša Zidar

 

Dostopnost