Tudi letos smo se planinci naše šole v velikem številu tako učencev kot tudi staršev 12.12.2014 udeležili tradicionalnega nočnega pohoda na Drago, ki ga je letos kot že vrsto let v okviru PD Snežnik organizirala osnovna šola Antona Žnidaršiča. Vreme nam je bilo naklonjeno. Jasna noč nam je omogočala, da smo občudovali na tisoče zvezd. Pa tudi hoja je bila zaradi pomrznjene zemlje prijetna.

Pot nas je najprej vodila skozi Jasen, nato pa smo se po Jasenskem klancu vzpenjali do ceste za Sviščake. Nekaj časa smo hodili po asfaltu, nato pa na Črnih njivah zavili proti koči, kjer smo imeli kratek postanek. S hojo smo nadaljevali po gozdni poti, nato pa še po stezi do Drage. Na samem vrhu se nam je odprl prelep pogled na osvetljeno mesto Ilirska Bistrica in okolico. Nismo se predolgo zadrževali, saj je močno pihalo. Vrnili smo se h koči, kjer nas je čakal topel čaj in piškoti. Seveda smo si poštampirali planinske dnevnike in kartončke Mlad bistrški planinc.

Sestopali smo po isti poti. Čeprav smo hodili navzdol, so zaradi pozne ure postajali koraki mlajših udeležencev vse bolj težki. Tudi razigranega pogovarjanja ni bilo več toliko slišati. A kljub temu so ostali nepozabni vtisi na čaroben decembrski večer.

Planinska skupina

Dostopnost