V petek, 5.5.2017, smo učenci razredne stopnje imeli naravoslovni dan v Parku Škocjanske jame. Regijski park vključuje značilno in neponovljivo kraško pokrajino, kjer je na enem mestu strnjenih največ kraških pojavov.

Pod vodstvom vodnika smo si ogledali Mahorčičevo in Mariničevo jamo ter slap v oknu. Občudovali smo prepadno strugo reke Reke ter lepote udornih jam. Čeprav nam je zastajal dih, ko smo prečkali kanjon, smo radovedno usmerjali poglede navzdol. Močno nas je prevzelo njeno bučanje, ko se je prebijala skozi ozke predele kraškega podzemlja. Bilo je lepo, pa vendarle tudi malce srhljivo.

Ob koncu ogleda smo se z dvigalom  povzpeli na vrh, kjer smo pot nadaljevali do kala. Z vodičem smo raziskovali življenje v njem. Uspelo nam je opazovati pupka in ličinke kačjega pastirja, ki so se spretno skrivali v množici alg. Malce  s strahom, pa vendarle, smo živalice prijeli v roke.  Čeprav tukaj domujejo tudi žabe, nismo imeli sreče, da bi jih videli. Zaradi nenavadno mrzlega vremena še niso uspele odložiti jajčec. V Škocjanskih jamah pa domuje veliko vrst netopirjev, o katerih smo izvedeli marsikaj novega. Med drugim tudi to, da ljudem niso nevarni.

Z novimi izkušnjami in čudovitimi doživetji smo se vračali v šolo.

               

????????????????

Dostopnost