Prišel je za mnoge najljubši del leta – pričakovanje dobrih treh mož, božiča in novega leta, s tem pa, jasno, tudi novoletnih počitnic! Tudi na naši šoli ni nič drugače in učenci ter učitelji smo se že v zadnjih novembrskih dneh ozirali v december.

Med prvimi, ki so v šolske prostore začeli prinašati praznično vzdušje, so bili učenci podaljšanega bivanja, ki so s pomočjo učiteljic pripravili lepe okrasne mobile z zimskimi motivi. Na šolskih hodnikih je tudi prijetno zadišalo po medenjakih, za kar so poskrbeli učenci višjih razredov.

V torek, 29. 11. 2022, pa so zavihali rokave vsi učenci prvega triletja in pod vodstvom svojih učiteljic zagrizli v priprave na veseli december. Imeli so namreč dan dejavnosti, na katerem so izdelovali izdelke za novoletni bazar. Prvi in drugi razred sta se lotila izdelave snežene krogle in svečnika, tretješolci pa so izdelali lepo leseno dekoracijo ter izdelke za okrasitev oglasne deske na šolskem hodniku pred učilnicami. Ker pa se spodobi, da praznično vzdušje preplavi celo šolo, so oboji pripravili tudi dekoracijo za učilnice in knjižnico.

Ta dan je bil prijeten uvod v vesele decembrske dni, temu pa pričata tudi nastali fotografiji. Pred nami je še pester mesec, ki nam bo zagotovo postregel še z veliko zanimivimi dejavnostmi.

učiteljica Simona Pezdir

Dostopnost