Dragi učenci, spoštovani starši!

Minil je nov teden izobraževanja na daljavo. Žal se to nadaljuje za nedoločen čas. Vse šole smo dobile dopis ministra za zdravje Tomaža Gantarja, ki nas vse skupaj poziva, da spoštujemo sprejete ukrepe, kateri so nujni za obvladovanje drugega vala epidemije oziroma zajezitev širjenja novega korona virusa. Sprejemanje ukrepov ni dovolj, nujno je sodelovanje in zaupanje, samozaščitniško obnašanje in omejevanje socialnih stikov na člane istega gospodinjstva. Le tako bomo ustavili eksponentno rast širjenja okužb in se bomo lahko hitreje vrnili v relativno normalno življenje.

Vsi si želimo, da bi čim prej odprli šole, saj se zavedamo pomena in nujnosti pouka v živo ter druženja s sošolci in vrstniki. Vse to lahko dosežemo le, če bomo prav vsi spoštovali ukrepe in se obnašali odgovorno.

Trenutna negotova situacija pa lahko tudi negativno vpliva na počutje otrok in odraslih. Kljub temu, da se v prihodnjih dneh ne bomo srečevali na šolskih hodnikih in v razredu, smo vsi učitelji in šolska svetovalna delavka našim učencem vedno pripravljeni prisluhniti in pomagati. V primeru stisk ali kakršnihkoli težav se učenci in starši lahko obrnete na osebo, kateri v šolskem okolju zaupate, naj bo to učitelj, razredničarka, svetovalna delavka ali ravnateljica.

Verjamem, da boste učenci z rednim, vztrajnim in odgovornim učenjem, ob podpori učiteljev in staršev, zmogli uspešno prebroditi to obdobje.

Lepo vas pozdravljam, ravnateljica Mirjam Vrh.